Skip to main content

Samenwerken met Arene

Bouw mee aan de toekomst van de huisartsenzorg!

Samenwerken met Arene

Nederland moet enorm zuinig zijn op het stelsel waar iedereen een lokale, eigen huisarts heeft. Het groeiende huisartsentekort zal de druk op de praktijken alleen maar doen vergroten. Daarom moeten we keuzes maken. Sommige zorg kan heel goed plaatsvinden door een "andere" huisarts op afstand. Andere zorg verdient juist de langere en continue aandacht van de eigen, lokale huisarts. Arene kan de druk van praktijkhouders lokaal ontlasten door een deel van de zorg voor patiënten over te nemen.

Wat doet Arene?

Onze huisartsenpraktijk biedt "digital first” huisartsenzorg en combineert dit waar nodig met de 'huisarts-om-de-hoek' door voor het verlenen van fysieke zorg nauw samen te werken met lokale huisartspraktijken. De patiënt wordt ingeschreven bij Arene in Etten-Leur. Daar is ook het medisch dossier. Via de app bepaalt de patiënt of hij zijn of haar vraag via een e-consult wil stellen of met een van onze dokters wil (beeld)bellen. Onze ervaring leert dat 85% van de zorgvragen digitaal kan worden opgelost en 15% fysiek in de huisartsenpraktijk.

Arene ontlast praktijken in overvolle gebieden

Arene kan praktijkhouders flink ontlasten of stelt hem of haar in staat juist te groeien door een deel van de zorgvragen over te nemen in gebieden waar een huisartsentekort is. En het maakt dat de huisarts door Arene meer tijd heeft voor de patiënt die dat ook echt nodig heeft. Arene kan de druk op de Regionale huisartsenorganisaties en omliggende huisartsenpraktijken verlichten door acute opvolgingsproblemen te adresseren en bepaalde groepen als (Oekraïense) vluchtelingen, arbeidsmigranten over te nemen. Voor andere patiënten kan zorg via de digitale weg ook een goed alternatief zijn als er lokaal geen plek is bij de huisarts. Arene biedt dat, in nauwe samenwerking met lokale huisartsenpraktijken.

Meer weten over samenwerken met Arene?

Wil je meer weten over hoe je kunt samenwerken met Arene en de voordelen die het kan bieden voor jouw praktijk en patiënten? Stuur een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. naar Erik Kop, Praktijk-/Netwerkmanager van Arene.

Samen kunnen we de toekomst van huisartsenzorg vormgeven en hoogwaardige zorg voor iedereen bereikbaar maken.

"Arene kan alleen maar functioneren in samenwerking met een lokale huisarts. Voor sommige problemen is continuïteit en context wezenlijk terwijl voor andere zorgvragen dat niet of veel minder het geval is. De demografie en het huisartsentekort dwingt ons (helaas) tot keuzes. De combinatie van fysiek en digitaal levert in die context uiteindelijk de beste kwaliteit van zorg op en de maximale toegankelijkheid tot die zorg."

Jan Frans Mutsaerts, founder Arene

Samenwerken met Arene - De toekomst van huisartsenzorg

Arene is een vooruitstrevende digitale huisartsenpraktijk die zich inzet voor hoogwaardige, toegankelijke en patiëntgerichte zorg. Als huisarts of huisartspraktijk kun je samenwerken met Arene om de zorgervaring van jouw patiënten naar een hoger niveau te tillen.

Arene kan patiënten helpen bij een tekort aan huisartsen

Digitale zorgoplossingen voor veel voorkomende vragen van patiënten

Meer tijd over voor patiënten die extra aandacht verdienen

Als de praktijk vol is kan je patiënten tijdelijk door Arene laten helpen