vinkje groen Disponibil în toată Olanda    vinkje groen Aplicație ușor de utilizat   vinkje groen  Îngrijirea medicului generalist este rambursată integral    vinkje groen  Ce se poate face mai bine și mai rapid online, aranjăm și online!
 
Leesvoor

Online zorgaanbod RondOm Podotherapeuten

RondOm Podotherapeuten is met meer dan 260 praktijken één van de grootste aanbieders van podotherapie in Nederland. Binnen RondOm zijn ze zich altijd bewust van de maatschappelijke rol om de zorg te innoveren en te verbeteren. Zo bieden zij binnen de organisatie verschillende manieren van digitale zorg aan.

Men kan via de website zelf een afspraak inplannen en daarnaast kunnen patiënten ook online zolen bestellen. Om daarnaast mensen met diabetes op afstand zorg aan te bieden, heeft RondOm Podotherapeuten in 2019 de Diabetes Voetencheck app geïmplementeerd. Naast de app heeft de praktijk verschillende gespecialiseerde podotherapeuten en een online podotherapeut die online zorgvragen beantwoord.

Diabetes Voetencheck app

Eén op de vier mensen met diabetes hebben te maken met een slechte doorbloeding en een verminderd gevoel in de voeten. De kans op slecht genezende voetwonden met een risico op amputatie neemt daarom toe. Om zoveel mogelijk voetproblemen op afstand te voorkomen, hebben we de Diabetes Voetencheck app in 2019 gelanceerd.

De Diabetes Voetencheck app is voor iedereen met diabetes in Nederland gratis te downloaden. Inmiddels wordt de app al door ruim 800 mensen gebruikt en zijn er 35.000 voetscreeningen uitgevoerd. De app helpt mensen met diabetes met het zelf controleren van de voeten op wonden en andere onregelmatigheden. De app verstuurd regelmatig een herinnering om de voeten te controleren. Gebruikers worden hierbij begeleid met instructiefilmpjes en interactieve vragen. Het resultaat van de antwoorden kan ertoe leiden dat de gebruiker gevraagd wordt een foto in te sturen via de app, zodat de podotherapeut de voeten kan beoordelen op afstand en eventueel de gebruiker kan uitnodigen om naar de praktijk te komen.

De app heeft al veel resultaat opgeleverd. Ruim 240 keer was het nodig om op basis van een ingestuurde foto de patiënt direct op te roepen om naar de praktijk te komen. Om daarmee vervelende complicaties aan de voeten en een amputatie te voorkomen.

Telefonisch- en videoconsult bij de podotherapeut

Naast de reguliere afspraken in de praktijk biedt RondOm Podotherapeuten ook telefonische- en videoconsulten aan. Via een online consult kunt u digitaal met een podotherapeut spreken over u pijnklachten.

Videoconsult in de praktijk

Zorg verlenen via digitale consulten is anders, maar werkt goed. De podotherapeut stelt de patiënt een aantal vragen over de klacht en vraagt of hij/zij de camera van de telefoon, tablet of laptop op de benen en voeten wil richten. Vervolgens voert de patiënt verschillende oefeningen uit, zoals op één been staan en door de knieën buigen en de voeten zo ver mogelijk naar binnen en buiten bewegen, en loopt een aantal keer op en neer. Podotherapeuten beoordelen jaarlijks rond de duizend looppatronen en hebben een zeer geoefend oog. Ondanks dat de bewegingen via een scherm worden geanalyseerd, kan de podotherapeut concluderen waar de klacht vandaan komt en hoe deze opgelost kan worden. Na 6-8 weken vindt er een nacontrole plaats per beeldconsult. Wanneer een videoconsult of telefonisch consult niet genoeg duidelijkheid geeft over de oorzaak van uw klacht, kan er een fysiek consult ingepland worden op de ruim 260 praktijklocaties in Nederland.

Zorg op afstand

Veel van onze behandelingen om klachten te verminderen kunnen op afstand uitgevoerd worden. Zo kunnen we u oefeningen voor thuis meegeven die duidelijk via filmpjes worden uitgelegd. Bij bijvoorbeeld overbelasting kunnen we medical taping inzetten; u ontvangt de speciale tape thuis en via een videoconsult leggen we u uit hoe u uw voet precies moet intapen. Een veelvoorkomende oplossing voor klachten zijn podotherapeutische zolen, en ook deze kunnen op afstand worden aangemeten. Hiervoor ontvang u thuis een toolkit waarmee u afdrukken van de voeten kunt maken. Deze verstuurd u vervolgens naar ons zolenlab. Wij gaan ermee aan de slag en u ontvangt uw op maat gemaakte zolen thuis.

Vergoed door de zorgverzekering

De telefonische- en videoconsulten worden (bij de meeste aanvullende zorgverzekeringen) door de zorgverzekeraar vergoed.

Overige online aanbieders:

© . Alle rechten voorbehouden